Vastlakuklid

Vastlakukkel on traditsiooniline küpsetis, mida valmistatakse Skandinaavias ja Baltimaades vastlapäeva puhul või laiemalt paastu ajal. Eestis on kuklid tuntud eelkõige vastlatoiduna.

Rabarberikook

Mis saab olla parim, kui üks maitsev rabarberikook

Teravad kanatiivad

Teravad kanatiivad

LIHTNE JA LÕBUS KOKKAMINE

Mis saab olla toredam, kui üks mõnus toidu valmistamine.
See, kes juba armastab kokkamist on ka julge katsetama ja proovima alati ka midagi uut.
Kindlasti leidub ka neid, kes armastavad vanu traditsioonilisi retsepte.
Rubriigis "KOKKAMINE PÕHJAMAAL", toome teieni toidumaailma saladused ja ka vanad klassikud.
Üllatame teid põnevate põhjamaiste retseptidega.
Nostalgitseme vanade traditsiooniliste retseptidega ja vaatame, mida põnevat saab ühendada vana uuega.

Koos on lõbusam :)

RomantilineKODU

ROHKEM KUI SAI, SELLES PEITUB IMELINE JA SÄRTSAKAS KÜÜSLAUK NING TERAV TŠILLI

Pane pärm koos toasooja piimaga kaussi ning lase natukene pärmil sulada, lisa suhkur, sool ja munad. Sega segamini. Sulata või ning lase jahtuda ja lisa seejärel tainale. Nüüd hakka jahu juurde lisama. Jahu tuleb panna tunde järgi, tainas ei tohi olla väga tihke. Haki küüslauk ja tšilli sega taignale juurde. (lisa küüslauku ja tšillit vastavalt soovile).
Siis tainas kerkima, ning kui kogus on kahekordne võib hakata saiu valmistama

50g pärmi, 600ml piima, 1sl suhkrut
2tk soola, 2 muna, 100g võid
800-1000g jahu, küüslauk ja tšilli

HEAD ASJAD SÜNNIVAD VAHEL KATSETADES

Kuna küpsetamine on paljude suur kirg, siis vahel on soov valmistada midagi sellist, mis üllataks nii ennast kui teisi.
Tavaline sai on meie igapäevane lemmik aga kas selle maitset saaks muuta huvitavamaks, mis poleks nii klassikaline vaid peidaks endas veel selliseid maitseid, mida saiast ei oskakski oodata.

Saiategu on küpsetajatel juba selge, aga mis oleks need maitsed mida veel ootaks ja mis tõeliselt üllataks?

Paljude lemmikud küüslauk ja tšilli, loovad mõnusa maitse buketi, mis saia oma maitsega sobivad suurpäraselt.

Sai üllatab kindlasti tõelisi maitseelamuse otsijaid!
Redis

Redist tunneme kui lühikese kasvuajaga varakevadist juurvilja.

Estragon

Estragon on väga väärtuslik maitsetaim. Tema lehti, varsi ja õisi kasutatakse värskelt ja kuivatatult toitude maitsestamiseks.

Küüslauk

Küüslauk on söögisibula kõrval eeskätt ravi-ja maitsetaim, sest toiduainena ei ole ta oma terava maitse ja lõhna tõttu tarvitatav.

Soolalõhe

Sega meresool, suhkur ja pipar. Raputa veerand maitsesegust suurele fooliumitükile ja aseta sinna üks filee, nahk allpool. Kata kala maitseseguga ja puista peale ohtrasti hakitud tilli. Maitsesta ka teise filee nahata pool, tõsta alumise peale ja kata ülejäänud maitseseguga.
Keera foolium kokku ja lase jahedas vähemalt 2 tundi maitsestuda; tarvita kala ära hiljemalt 48 tunni jooksul. Puhasta fileed pintsliga maitseainetest ja lõika imeõhukesteks viiludeks. Serveeri koos sidruni ja röstsaiaga suupisteks

Õunakook nagu unistus

Üks maitsev õunakook

Shokolaadijook

Proovi valmistada ise või koos sõpradega

Kuidas valida õiget kööginuga?

Oluline on valida töövahend, mis peaks kaua vastu ning sobiks kokkaja kätte kui valatult.

Mandlikeeks

Väga mahlane keeks

Rootsis väga armastatud ahjukartul krevettidega

Maitsvad ahjukartulid krevettide ja tilliga, maitsevad kindlasti paljudele. Neid on lihtne valmistada ja ei vaja palju aega.

02 Mär 2017
Imemaitsvad võileivad

Vaata ideid, kui tekib isu maitsva võileiva järele

02 Veebr 2017
Soovid teada mida põnevat iga kuu meie ajakirjas kajastatakse, liitu uudiskirjaga!

Täname, et liitusite uudiskrjaga!
KONTAKT

Romantilinekodu OÜ
Telefon: +  (372) 56 06 38 95
Email: romantilinekodu@gmail.com